Czeglédy: Ésszerűtlen, hogy az Ördög ügyvédje külföldről internetezett volna

Megosztás


Fellebbezett Czeglédy Csaba az ellen a döntés ellen, amellyel a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) a fővárosból a Szombathelyi Járásbíróságra passzolta volna át az Ördög ügyvédje ügyet – írta meg a 24.hu.

Czeglédy szerint a PKKB egy olyan indoklással akart megszabadulni az eljárástól, amit nem támasztanak alá a nyomozás eredményei.

A PKKB december 22-én közzétett végzésében azt írta, hogy a különleges személyes adattal visszaélés miatt indult büntetőeljárásban nem ők, hanem a Szombathelyi Járásbíróság az illetékes, hiszen a büntetőeljárásról szóló törvény alapján Magyarország határain kívül elkövetett bűncselekmény elbírálására az a bíróság az illetékes, aminek illetékességi területén a gyanúsított lakcíme, vagy tényleges tartózkodási helye található.

Czeglédy Csaba szerint azonban a vádirat nem támasztja alá a bíróság érvelését, a nyomozás során ugyanis nem állapították meg, hogy hol vannak az Ördög ügyvédje által használt weboldalak szerverei, így viszont

nincs olyan bizonyíték, ami alátámasztaná, hogy külföldről követték volna el a bűncselekményt.

Az oldal ráadásul blog.hu-ra végződő címet használ, vagyis kifejezetten ésszerűtlen, hogy a szerver székhelye Magyarországon kívül lenne.

Czeglédy Csaba azért érintett az ügyben, mert korábban a rendőrség egyik gyanúsítottja volt, végül azonban nem derült ki, ki áll az ördög ügyvédje álnév mögött.

Kapcsolódó cikkek